Old 744 Forum

Archived posts

FiFLi add-on - First officer and Flight attendant for PSX - beta 0.62

Page: « < ... 3 4 5 6 7 8 >

Author Post
Member
Registered: May 2009
Posts: 175
Location: NZAA
Hi Vito,

Quote
Hi Derek, sorry to hear that you have problem with FiFLi. I assume that you use latest version (0.57). Similar problems were rectified since version 0.2. Can you tell me if this is happening every time or sporadically ? When this freezing starts, does it start just when you click on connection button in FiFLi ? Do you use FiFLi over network (from other computer) ? Does anybody else have a problem with freezing again ?


Re installed latest version. Problem immediately arises on loading and connecting FiFli.
The program is not run over the network either as local host or IP address.

Any body who has helped me with installing add ons will attest to the fact that it will be something simple that I am doing wrong :roll: so please be understanding!

Kind regards

Derek
Member
Registered: May 2009
Posts: 142
Location: Zagreb
Derek Adam wrote
Problem immediately arises on loading and connecting FiFli.
The program is not run over the network either as local host or IP address.



Hi Derek ! Does it start freezing immediately after you check button "Connect me to PSX" ? Do you have maybe antivirus on something else running on your system that maybe interfere with FiFLi trying to connect ? Other add-ons are working - connecting to PSX normally ?

Installation: just unpack from zip file to the directory of your choice and preserve directory structure found in zip file.

thanks !

best regards

vito
Member
Registered: May 2009
Posts: 175
Location: NZAA
Hi Vito,

Quote
! Does it start freezing immediately after you check button "Connect me to PSX" ? Do you have maybe antivirus on something else running on your system that maybe interfere with FiFLi trying to connect ? Other add-ons are working - connecting to PSX normally ?



Takes a while to connect. Then PSX freezes. Loads with a plain "Boeing Brown" background
and then instruments turn on. If PSX is sent to the task bar it takes a delayed time to load on screen. No anti viruses should be causing a problem and all other addons work fine except ADAPTPSX which will not release from the task bar and will not print (old problem)
Member
Registered: May 2009
Posts: 142
Location: Zagreb
Derek Adam wrote
Takes a while to connect. Then PSX freezes. Loads with a plain "Boeing Brown" background
and then instruments turn on. If PSX is sent to the task bar it takes a delayed time to load on screen. No anti viruses should be causing a problem and all other addons work fine except ADAPTPSX which will not release from the task bar and will not print (old problem)


Ok, here is what we do ... Try to download FiFLi from this link:

https://www.dropbox.com/s/o9jif4ttyf9lu69/FiFLi_test_1.jar?dl=0

This is version 0.58 - A, it is version with disabled all functions except one that connects to PSX.
Try it and report if the connection is successful and PSX works normally .
Member
Registered: May 2009
Posts: 175
Location: NZAA
Thank you Vito


Connects immediately and no ongoing problems.

Cheers

Derek
Member
Registered: May 2009
Posts: 142
Location: Zagreb
Derek Adam wrote
Connects immediately and no ongoing problems.



Try now version 0.58 - B :

https://www.dropbox.com/s/qy719xildppu7j6/FiFLi_test_B.jar?dl=0

and version 0.58 - C :

https://www.dropbox.com/s/h4jn2cg7yohqbyk/FiFLi_test_C.jar?dl=0

and please report :-)

best regards

vito
Member
Registered: May 2009
Posts: 175
Location: NZAA
Both connect immediately and no effect on PSX

Cheers

Derek
Member
Registered: May 2009
Posts: 142
Location: Zagreb
Derek Adam wrote
Both connect immediately and no effect on PSX

Cheers

Derek



Ok, now try to use latest version FiFLi 0.59 (download it from link below) and please report if it is working. This is again full version, and if it's working you can test it further as per user manual.

https://www.dropbox.com/s/wvt0tz4ii3smtn8/FiFLi.jar?dl=0


best regards

vito
Member
Registered: May 2009
Posts: 175
Location: NZAA
Vito New program very slow to connect and affects slow response from PSX i.e keypad change of view. Also variable messages of "PSX not responding"

With testC jar the first officer did not respond till beacon was switched on and the hydraulic switch and other actions occurred. There was no sound.

Thanx for all your efforts

Cheers
Derek
Member
Registered: May 2009
Posts: 142
Location: Zagreb
Derek Adam wrote
Vito New program very slow to connect and affects slow response from PSX i.e keypad change of view. Also variable messages of "PSX not responding"



Here we go again (as old song says) :-)

Please try this version:

https://www.dropbox.com/s/bus4sf7y8dbphcf/FiFLi-059-A.jar?dl=0

and report if any progress :-)
Member
Registered: May 2009
Posts: 175
Location: NZAA
Hi Vito
Wednesday golf day so did not have time to test and reply

I cannot feel more dreadful about the problems I have (and it seems others do not :|

059-A.jar is slow to load and can be slow to connect. Then all hell breaks loose with PSX.

The best jar file you sent was Test C . Immediate connection and ajthough devoid of sound did start to work at engine start.

(I thought I would check out the last sentence before posting and have found that test c would not connect after trying all others so I rebooted the computer W7 and it connected immediately!!!!!!)

May I respectively suggest you give me an idea of what you expect of each new jar file so that I will know what will happen.

Thank you for your patience.

Very kindest regards

Derek
Member
Registered: May 2009
Posts: 142
Location: Zagreb
Derek Adam wrote
059-A.jar is slow to load and can be slow to connect. Then all hell breaks loose with PSX.

The best jar file you sent was Test C . Immediate connection and ajthough devoid of sound did start to work at engine start.


Hi Derek, the problem is in thread which simulates First officers before start actions. Somehow it corrupts entire environment in which is run. It is my fault but I need time to get it right :-). Here is version of FiFLi without this thread active, please try it and report back, this should run ok:

https://www.dropbox.com/s/germcfdovxi2inm/FiFLi-059-B.jar?dl=0

All actions should run normal except you won't get help from your FO with before start actions :-) I f it connects ok then it probably works ok. I will then send you situ file with instructions how to test further ...

best regards
vito
Moderator
Registered: May 2009
Posts: 5140
Hi Vito,

do you have reasonable Thread.sleep() delays in your looped threads? As you certainly know, for such tasks a loop need not run faster than 1 Hz, or even much slower. If a loop has no delay it may run at over 100 Hz and draw CPU performance from all running programs.


Cheers,

|-|ardy
Member
Registered: May 2009
Posts: 142
Location: Zagreb
Hardy Heinlin wrote
Hi Vito,

do you have reasonable Thread.sleep() delays in your looped threads?


Hi Hardy!

No, I dont, this idea never crossed my mind, but I heard of it :-) thanks for the tip, I will try it asap :-)

Best regards
Vito
Member
Registered: May 2009
Posts: 175
Location: NZAA
Good Morning,Afternoon or Evening Vito,

Your latest installed and connected immediately. On one occasion I saw a message like "passengers boarding in 35 minutes" This did not change and I had no sounds at all from the cabin. Yes the PA was turned on!. 2 hours into a 2 1/2 flight all hell broke loose again in PSX. On one occasion the whole screen faded to white. Closing FiFli returned everything to normal. I run PSX on a SSD drive and although I feel this has nothing to do with what would seem is a personal problem, I throw it into the mix for consideration.

Best regards,
Derek
Member
Registered: May 2009
Posts: 142
Location: Zagreb
Derek Adam wrote
Good Morning,Afternoon or Evening Vito,

Your latest installed and connected immediately. On one occasion I saw a message like "passengers boarding in 35 minutes" This did not change and I had no sounds at all from the cabin. Yes the PA was turned on!. 2 hours into a 2 1/2 flight all hell broke loose again in PSX. On one occasion the whole screen faded to white. Closing FiFli returned everything to normal. I run PSX on a SSD drive and although I feel this has nothing to do with what would seem is a personal problem, I throw it into the mix for consideration.

Best regards,
Derek


Hi Derek!
I am currently working on more simplified version of FiFLi with more optimized thread utilization (which is most probably creating your problems). Thank you for testing so far. If you wish you can send me private email so I can send you new versions directly :-)

Best regards

Vito
Member
Registered: Dec 2009
Posts: 334
Location: KTPA
Vito-

If you are able, I would appreciate some assistance as well. I have constantly updated, and I do have the latest 059-B file, and still rotating the knob to UNLOCKED and back does not start the simulation. I have overwritten files, getting FULL updates. I renamed the 059-B .jar to FiFli.jar and ran that. I get a good connection to PSX- but no audio at all.

Thoughts would be appreciated. I am reachable at cavaricooper (at) gmail dot com should you have time to troubleshoot. Thanks for all your hard work!

Best- Carl
Member
Registered: May 2009
Posts: 142
Location: Zagreb
cavaricooper wrote
Vito-

If you are able, I would appreciate some assistance as well. I have constantly updated, and I do have the latest 059-B file, and still rotating the knob to UNLOCKED and back does not start the simulation. I have overwritten files, getting FULL updates. I renamed the 059-B .jar to FiFli.jar and ran that. I get a good connection to PSX- but no audio at all.

Thoughts would be appreciated. I am reachable at cavaricooper (at) gmail dot com should you have time to troubleshoot. Thanks for all your hard work!

Best- Carl


Hi Carl,

don't use these beta versions, they have some functions disabled, instead use these:

complete package (recommended because some new sounds added)
https://www.dropbox.com/s/1khy0ds3z3dzxzu/FiFLi.zip?dl=0

and just "jar" file:
https://www.dropbox.com/s/wvt0tz4ii3smtn8/FiFLi.jar?dl=0

If you still have problems let me know :-)

best regards

vito
Member
Registered: Dec 2009
Posts: 334
Location: KTPA
Vito-

Thank-you! I deleted the current FiFLi folder, and downloaded the one you suggested. BTW this is on my 2014 rMBP w/ 27" Thunderbolt Display (OS 10.10.3).

Ran PSX, ran FiFLi, showed connected to PSX and still nothing after selecting UNLOCKED.

I have uploaded my SITU and LAYOUT in case there is something obvious I am missing.
https://app.box.com/s/imamlaybp9co78qhq33xb08vxohykqk9

There is also a screen shot showing the "About" info for PSX (Java etc).

I appreciate your assistance very much. Ta!

Best- C
« Last edit by cavaricooper on Wed, 27 May 2015 16:24:28 +0000. »
Member
Registered: May 2009
Posts: 142
Location: Zagreb
cavaricooper wrote
Ran PSX, ran FiFLi, showed connected to PSX and still nothing after selecting UNLOCKED.

I have uploaded my SITU and LAYOUT in case there is something obvious I am missing.
https://app.box.com/s/imamlaybp9co78qhq33xb08vxohykqk9


No, you are not missing anything.
I will try ASAP to find solution, thanks for pointing this out :-) As soon I have something I will publish it.

best regards

vito
Member
Registered: May 2009
Posts: 175
Location: NZAA
Hi Vito. Happy to wait.


Cheers
Derek
Member
Registered: Dec 2009
Posts: 334
Location: KTPA
Vito-

Glad to help... reading through this thread, I am excited to see FiFLi in action. Take your time, your efforts are appreciated!

Best- C

vito wrote
No, you are not missing anything.
I will try ASAP to find solution, thanks for pointing this out :-) As soon I have something I will publish it.

best regards

vito
Member
Registered: Sep 2010
Posts: 155
Hey Vito,

I too have problems with FiFli (latest version). The boarding procedure starts (as displayed by a status message "!Boarding! 38 mins!" - but there are no sounds and no actions done by the F/O. Sound is working from PSX, checked my settings twice. Maybe you can have a look into it :)

Cheers
Dennis
_______________
Cheers
)ennis
Member
Registered: May 2009
Posts: 142
Location: Zagreb
Good evening !

Here is FiFLi beta version 0.60 that is quite reworked :-) Few things were changed and maybe we will run into new problems but as I have time to test it, it works ok :-))) So please load it and report what you have found :-)

here is link with complete version:
https://www.dropbox.com/s/1khy0ds3z3dzxzu/FiFLi.zip?dl=0

and here is just "jar" file:
https://www.dropbox.com/s/wvt0tz4ii3smtn8/FiFLi.jar?dl=0


best regards

vito
Member
Registered: May 2009
Posts: 142
Location: Zagreb
Good evening !

Here is FiFLi beta version 0.62 :-) I have optimized FiFLi hoping that it will now work more smoothly for those who have problems :-) So please load it and report what you have found :-) New is that First officer will now recognize if you have Aux Pump in system 1 and accordingly he will in his before start procedures move Hyd Aux Pump 1 switch to Aux

here is link with complete version:
https://www.dropbox.com/s/1khy0ds3z3dzxzu/FiFLi.zip?dl=0

and here is just "jar" file:
https://www.dropbox.com/s/wvt0tz4ii3smtn8/FiFLi.jar?dl=0


best regards

vito

Page: « < ... 3 4 5 6 7 8 >

Old 744 Forum is powered by UseBB 1 Forum Software